Union plaatst zich voor finale Belgische beker na zege op Club

Union plaatste zich voor de finale in het Belgische bekertoernooi
Union plaatste zich voor de finale in het Belgische bekertoernooiAFP
Union heeft zich met een 2-0-overwinning ten koste van Club Brugge geplaatst voor de finale van de Belgische beker. De koploper van de competitie poetste in de return de 2-1-nederlaag uit de eerste wedstrijd in Brugge weg.

Mohamed Amoura maakte in de 73e minuut de 1-0 van Union, waarna invaller Ross Sykes in de 2e minuut van de blessuretijd voor de beslissende 2-0 tekende. Maxim De Cuyper (Club Brugge) kreeg acht minuten later nog de rode kaart. Zijn Nederlandse ploeggenoot Bjorn Meijer speelde de gehele wedstrijd.

Union speelt de eindstrijd op 9 mei tegen de winnaar van de halve finale tussen titelverdediger Antwerp en KV Oostende. Zij spelen donderdag hun tweede duel in Antwerpen. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1).