Bayer Leverkusen is streken niet verleerd en wint Supercup na penalty's

Leverkusen-spelers verzamelen zich rond penaltyheld Lukas Hradecky
Leverkusen-spelers verzamelen zich rond penaltyheld Lukas HradeckySascha Schuermann / AFP
Bayer Leverkusen heeft de Duitse Supercup gewonnen. De kampioen en laatste winnaar van de nationale beker versloeg voor eigen publiek VfB Stuttgart, de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Bundesliga. Na een gelijke stand na reguliere speeltijd (2-2) nam Leverkusen de strafschoppen beter.

Bayer Leverkusen maakte geen fout vanaf elf meter. Frans Krätzig en Silas Katompa Mvumpa misten namens VfB Stuttgart, dat vanaf de 37e minuut met een man meer speelde.

Victor Boniface schoot de thuisploeg in de elfde minuut op voorsprong. Maar Enzo Millot maakte vier minuten later gelijk voor VfB Stuttgart. Martin Terrier bracht Bayer Leverkusen met een wilde tackle in de problemen. Hij kreeg een rode kaart voor een harde trap op het onderbeen van Ermedin Demirovic. Deniz Undav profiteerde namens VfB Stuttgart van de overtalsituatie en tekende voor 1-2.

Jeremie Frimpong mocht na 73 minuten invallen bij Bayer Leverkusen. De international van Oranje miste een grote kans op de gelijkmaker. Patrik Schick tekende in de 87e minuut wel voor 2-2. De Nederlandse verdediger Ramon Hendriks bleef het hele duel op de bank bij VfB Stuttgart.