Bayer Leverkusen wint door late treffer Victor Boniface van VfL Wolfsburg

Coach Xabi Alonso zag zijn ploeg in de extra tijd van de tweede helft de winnende makenANP / INA FASSBENDER / AFP
Bayer Leverkusen heeft drie dagen na de ruime zege op Feyenoord in de Champions League ternauwernood gewonnen van VfL Wolfsburg. Victor Boniface bezorgde de landskampioen de overwinning met een late treffer: 4-3.

Leverkusen komt daardoor na vier wedstrijden op 9 punten, net als SC Freiburg. Dat zijn er drie minder dan Bayern München dat als enige zonder puntverlies is.

Nordi Mukiele opende de score voor Wolfsburg. Maar de thuisploeg van coach Xabi Alonso kwam terug via treffers van Florian Wirtz en Jonathan Tah. Wolfsburg ging echter met voorsprong de rust in. De bezoekers scoorden nog twee keer via Sebastiaan Bornauw en Mattias Svanberg. Vroeg in de tweede helft zette Piero Hincapié Leverkusen weer op gelijke hoogte.

Alonso bracht Jeremie Frimpong in de tweede helft in de ploeg. Een andere invaller, Boniface, had een goed schot op doel, maar doelman Kamil Grabara bracht redding. Wolfsburg raakte Yannick Gerhardt in de slotfase nog kwijt door een rode kaart. Boniface zorgde in de extra tijd alsnog voor het bevrijdende doelpunt voor Leverkusen.