Bayern München blijft in spoor van Bayer Leverkusen met zege op Freiburg

Kane scoorde niet, maar was wel belangrijk
Kane scoorde niet, maar was wel belangrijkAFP
Mede dankzij twee goals van Kingsley Coman heeft Bayern München de achterstand op koploper Bayer Leverkusen in de Bundesliga beperkt tot nog steeds twee punten. De regerend kampioen versloeg Freiburg zondag thuis met 3-0. Vlak voor de aftrap won Leverkusen met 3-0 van Köln, waardoor het vijf punten los kwam van de Beiernaren. Bayern reageerde onmiddellijk en stond bij rust met 2-0 voor.

Coman lobde in de 12e minuut een voorzet op Harry Kane, maar de bal ging over Freiburg-doelman Noah Atubolu heen het doel in. Leroy Sane scoorde de tweede van Bayern na 25 minuten, toen hij op links een pass gaf op Kane en de teruggelegde bal van de aanvoerder van Engeland in het net knalde.

Het duo bouwt een indrukwekkend samenwerkingsverband op: vijf van de zeven doelpunten van Sane dit seizoen werden mede mogelijk gemaakt door de voormalige aanvaller van Tottenham. Op slag van rust werkte de voormalig Manchester City-vleugelspeler de bal nog een keer in het doel, maar de prachtige treffer werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Beetje geluk

Coman scoorde opnieuw met nog vijf minuten te spelen en had opnieuw een beetje geluk, toen zijn schot met een deflectie de uitgestrekte armen van Atubolu omzeilde.

Bayern gaat als derde de interlandbreak in, terwijl Freiburg - dat vorig seizoen nipt buiten de top vier viel - in de middenmoot staat met 10 punten na zeven wedstrijden.