Bayern München haalt uit en wint traditionele oefenwedstrijd met 27-0

vlnr: Joshua Kimmich, Konrad Laimer, Serge Gnabry en Mathys Tel
vlnr: Joshua Kimmich, Konrad Laimer, Serge Gnabry en Mathys TelProfimedia
Bayern München heeft de oefenwedstrijd tegen Rottach-Egern afgelopen dinsdag gewonnen. De kampioen van de Bundesliga liet geen spaan heel van de ploeg die op het negende niveau uitkomt, het werd 27-0.

De amateurs van Rottach-Egern begonnen goed gemutst aan de oefenwedstrijd, die onderdeel is van het trainingskamp dat Bayern in Tegernsee belegd heeft.

Het goede humeur verdween echter snel toen Jamal Musiala - die Bayern in de laatste wedstrijd van het seizoen naar de titel schoot - in de derde minuut de score opende.

Bij rust had Bayern al een voorsprong van 18-0 en in de tweede helft - die ook eenrichtingsverkeer was - stuurde trainer Thomas Tuchel een compleet nieuw elftal de wei in.

Duidelijke cijfers
Duidelijke cijfersFlashshare

Musiala, Marcel Sabitzer en Mathys Tel maakten allemaal vijf doelpunten. Serge Gnabry was goed voor een hattrick. 13 verschillende spelers vonden het net.

“We zijn verder dan voorheen, we werken erg hard. Het vraagt veel inspanning en is een grote uitdaging, maar iedereen is er klaar voor," zei Tuchel na de wedstrijd.

De wedstrijd tegen Rottach-Egern is een traditie voor Bayern. In 2019 won het met 23-0. Een jaar eerder wist Rottach-Egern wel te scoren, toen werd het 20-2.

Ryan Gravenberch speelde de tweede helft en was verantwoordelijk voor de 25-0.