Bayern München overklast Schalke 04 en komt dichter bij titel; Bochum profiteert

Müller was weer eens belangrijk voor Bayern
Müller was weer eens belangrijk voor BayernAFP
Bayern München is met een klinkende zege op Schalke 04 weer een stap dichter bij de elfde landstitel op rij gekomen. De ploeg van trainer Thomas Tuchel zegevierde voor eigen publiek met 6-0, mede dankzij het eerste doelpunt van oud-Ajacied Noussair Mazraoui in de Duitse voetbalcompetitie. Bayern heeft nu 4 punten voorsprong op achtervolger Borussia Dortmund, dat zaterdagavond tegen Borussia Mönchengladbach speelt. De Bundesliga telt hierna nog twee speelrondes.

Thomas Müller opende na 20 minuten de score. De 33-jarige Duitser schoot raak vanaf de rand van het strafschopgebied, na een vloeiende aanval van de thuisclub. Even later verdubbelde Joshua Kimmich de voorsprong uit een strafschop. De thuisclub liep na rust weg bij Schalke via twee goals van Serge Gnabry. De aanvaller scoorde eerst na voorbereidend werk van linksback João Cancelo en profiteerde daarna van een veel te korte terugspeelbal van Schalke-verdediger Maya Yoshida (ex-VVV). In de slotfase scoorden ook invaller Mathys Tel en Mazraoui nog.

Blind op de bank

Bij Bayern had naast Mazraoui ook Matthijs de Ligt zoals gebruikelijk een basisplaats, Ryan Gravenberch viel na ruim een uur in. Daley Blind bleef op de bank. Sepp van den Berg speelde de hele wedstrijd centraal achterin bij Schalke 04, Thomas Ouwejan deed de laatste minuten als invaller mee. De club uit Gelsenkirchen zakte naar de zestiende plaats, een positie die aan het einde van het seizoen een play-off om promotie/degradatie betekent. VfL Bochum passeerde Schalke op de ranglijst door met 3-2 te winnen van FC Augsburg, onder meer door een eigen doelpunt van Augsburg-aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw. Bochum heeft nu 1 punt meer dan Schalke.

Verdediger Micky van de Ven klom met VfL Wolfsburg naar de voorlopige zesde plaats door TSG Hoffenheim met 2-1 te verslaan.