Bayern München verliest thuis van RB Leipzig en geeft Borussia initiatief

Jamal Musiala van Bayern in duel met Konrad Laimer van Leipzig
Jamal Musiala van Bayern in duel met Konrad Laimer van LeipzigANP
Bayern München heeft de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig verloren en is zodoende het initiatief in de titelstrijd kwijtgeraakt. 'Der Rekordmeister' werd met 3-1 verslagen door de nummer 3 van de Bundesliga, die in het laatste kwartier twee penalty's benutte.

Bayern kwam in de 25e minuut op voorsprong via Serge Gnabry en behield die voorsprong tot de 64e minuut. Konrad Laimer maakte gelijk en RB Leipzig kwam steeds beter in de wedstrijd. In de slotfase ging het mis voor de thuisploeg; Christopher Nkunku en Dominik Szoboszlai scoorden beiden vanaf elf meter.

Nog voordat het laatste fluitsignaal had geklonken, stroomde de Allianz Arena leeg. Na afloop klonk er een fluitconcert.

Borussia Dortmund

Matthijs de Ligt deed de hele wedstrijd mee, Ryan Gravenberch viel vlak na de 1-1 in.

Met nog één wedstrijd te gaan heeft Borussia Dortmund, dat 1 punt minder en een duel tegoed heeft, nu de beste papieren voor de landstitel. Dortmund speelt zondag nog uit tegen Augsburg. De concurrent van Bayern sluit volgend weekend af met een thuiswedstrijd tegen Mainz. Bayern speelt op de laatste speeldag uit tegen 1. FC Köln.

Champions League

Bayern, dat dit seizoen al vier keer een uitwedstrijd verloor, werd de afgelopen tien seizoenen kampioen in de Bundesliga. In 2012 werd Dortmund voor het laatst landskampioen.

RB Leipzig, dat nog nooit in de Allianz Arena had gewonnen in competitieverband, verzekerde zich van de derde plek in de Bundesliga en de club komt daardoor uit in de Champions League.