Bayern München voorkomt met late treffer puntenverlies in Mönchengladbach

Mathys Tel viert zijn late treffer met Dayot Upamecano
Mathys Tel viert zijn late treffer met Dayot UpamecanoAFP
Bayern München is na drie wedstrijden in de Bundesliga nog zonder puntverlies. De landskampioen uit Beieren won met 2-1 bij Borussia Mönchengladbach. De ploeg van coach Thomas Tuchel staat na drie wedstrijden op 9 punten, net als koploper Bayer Leverkusen, dat eerder op de dag met 5-1 won van Darmstadt.

De thuisploeg van coach Gerardo Seoane kwam na een half uur op voorsprong. Voormalig FC Groningen-speler Ko Itakura scoorde op aangeven van Maximilian Wöber. Bayern, met voormalig Ajacied Noussair Mazraoui in de basis en Matthijs de Ligt op de bank, zocht daarna verwoed naar de gelijkmaker. Die viel pas halverwege de tweede helft. Leroy Sané kreeg de bal van Joshua Kimmich en rondde goed af.

Bayern drukte daarna door en zag dat in de slotfase beloond worden. Uit een corner van Kimmich kopte invaller Mathys Tel de tweede treffer van de bezoekers binnen. De Ligt kwam in de extra tijd nog in de ploeg voor Harry Kane. Mazraoui was in de rust gewisseld.