Bayern op achterstand in titelrace door forse nederlaag bij Eintracht Frankfurt

Junior Dina Ebimbe scoorde het tweede doelpunt van Eintracht Frankfurt
Junior Dina Ebimbe scoorde het tweede doelpunt van Eintracht FrankfurtProfimedia
Eintracht Frankfurt heeft een einde gemaakt aan een ellendige reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning in alle competities. En hoe! In de eerste helft overrompelden ze Bayern München met 5-1 in het met 58.000 toeschouwers volgepakte Deutsche Bank Park. Het was de eerste competitienederlaag van het seizoen voor de titelverdediger.

Na een week geen Bundesliga te hebben gespeeld, leek Bayern in de beginfase onwennig, want Frankfurt domineerde. Na een slordigheden werd de uitclub gestraft voor de slordige start en kwam Bayern binnen het eerste kwartier op achterstand. Nadat Noussair Mazraoui een voorzet van Aurelio Buta niet wegwerkte, kwam een inzet van Fares Chaibi terug van de lat, waar Omar Marmoush op indrukwekkende wijze de openingstreffer binnen kon tikken. De Egyptenaar houdt van een snelle start: dit was al zijn vijfde Bundesliga-doelpunt in de eerste 15 minuten van een wedstrijd.

Omar Marmoush uit Frankfurt scoort de openingstreffer
Omar Marmoush uit Frankfurt scoort de openingstrefferProfimedia

De mannen van Thomas Tuchel moesten nu reageren. Harry Kane kon echter alleen met de buitenkant van zijn schoen naast schieten. Die misser zou hem duur komen te staan, want Kim Min-Jae werd in balbezit vastgehouden door Ansgar Knauff en Junior Dina Ebimbe profiteerde daar op briljante wijze van door de bal langs Manuel Neuer bij zijn tweede paal te wurmen.

De droom werd voor de pauze nog mooier, toen de gastheren drie doelpunten voorsprong namen. Een onderschepping op de helft van de tegenstander zorgde voor de opening voor Frankfurt, waar Marmoush Hugo Larsson de bal langs Neuer toeschoof en het Deutsche Bank Park helemaal op zijn kop zette.

Het thuispubliek ging echter met een sombere noot de rust in, want de prachtige afstandschot van Joshua Kimmich belandde in de bovenhoek om de achterstand nog voor rust te verkleinen tot een marge van twee.

Stats Eintracht-Bayern
Stats Eintracht-BayernFlashsha.re

Na nog een verdedigingsfout, dit keer van Dayot Upamecano, scoorden de gastheren vijf minuten na de pauze een vierde keer: 4-1. Chaibi profiteerde van de fout van de Fransman en speelde Dina Ebimbe op doel. Voor de tweede keer versloeg hij Neuer bij zijn tweede paal om de voorsprong van drie doelpunten te herstellen. De jammerlijke misser van Eric Maxim Choupo-Moting van dichtbij was een samenvatting van de hopeloze comebackpogingen van Bayern.

De Duitse recordkampioen miste al met al de kans om terug te keren naar de koppositie. De ploeg van Dino Toppmoller voorkwam dat en verkleinde het gat naar de Europese plaatsen tot twee punten met de eerste overwinning in de Bundesliga in meer dan een maand. De achterstand op Hoffenheim bedraagt nu twee punten.