Bayern speelt schaamte van zich af in Klassiker: Kane weer de grote man

Harry Kane was met een hattrick de grote held van Bayern
Harry Kane was met een hattrick de grote held van BayernEPA
Bayern München heeft zich hersteld van de uitschakeling in de Duitse beker door 1. FC Saarbrücken. De titelverdediger won de topper bij het tot dan toe nog ongeslagen Borussia Dortmund met 4-0, mede door een hattrick van Harry Kane.

Bayern blijft door de zege in het spoor van koploper Bayer Leverkusen. De titelverdediger uit München heeft 26 punten, 2 minder dan Leverkusen dat eerder zaterdag met 3-2 won van Hoffenheim. Dortmund heeft 21 punten.

Coach Thomas Tuchel zag zijn ploeg al in de 4e minuut op voorsprong komen tegen Dortmund. Uit een corner van Leroy Sané kopte Dayot Upamecano de bal langs doelman Gregor Kobel. Bayern kwam 5 minuten later op 2-0. Na een balovername volgde een snelle aanval waarin Sané werd weggestuurd. Die zette voor op Kane, die eenvoudig binnenschoot. Donyell Malen kreeg nog vlak voor de rust een grote kans op de 1-2, maar hij schoot over.

Jubilaris Reus mist scherpte

In de tweede helft schoot Marco Reus, bezig aan zijn 400e wedstrijd voor Borussia Dortmund, uit de draai op doel. Manuel Neuer, sinds vorige week terug in het doel bij Bayern, redde goed. Reus kopte ook nog over. Malen was toen al gewisseld.

Bayern loerde op een derde treffer. Kane maakte in de 73 minuut zijn tweede. Op aangeven van Kinglsey Coman tikte hij opnieuw binnen. In de slotfase maakte Kane na een slechte pass van Dortmund zelfs nog de 4-0 en zo zijn tweede hattrick op rij in de Bundesliga. De Engelse spits heeft als eerste speler ooit vijftien doelpunten gemaakt in zijn eerste tien Bundesligawedstrijden.