Behrens verrast vriend, vijand en zichzelf met hattrick voor Union tegen Mainz

Kevin Behrens kan lachen, want hij heeft net zijn derde gemaakt
Kevin Behrens kan lachen, want hij heeft net zijn derde gemaaktAFP
Een hattrick van de ervaren aanvaller Kevin Behrens heeft Union Berlin zondag naar een 4-1 thuisoverwinning op Mainz geholpen. Voor de bezoekers miste Ludovic Ajorque twee strafschoppen. Behrens kopte Union al na 52 seconden op voorsprong, het snelste doelpunt van het team in de geschiedenis van de Bundesliga, en voegde daar enkele minuten later nog een doelpunt aan toe.

Union-doelman Frederik Ronnow stopte twee strafschoppen van Ajorque in de tweede helft en voorkwam zo dat Mainz zich terug kon vechten, ook al scoorde Anthony Caci een doelpunt. Halverwege de tweede helft kopte Behrens raak voor de thuisploeg en Milos Pantovic voegde daar in blessuretijd nog een vierde aan toe om daarmee de overwinning te bezegelen.

Behrens toostte op zijn eerste hattrick in de eredivisie en vertelde DAZN dat hij "tot nu toe alleen maar maximaal één keer in een wedstrijd had gescoord. Gewoon geweldig, een ongelooflijk gevoel - en daar kunnen we alleen maar op voortbouwen."

'Bedroevend'

"Gekkenwerk", zei Ronnow, "om twee penalty's te redden (in een wedstrijd), dat heb ik nog niet eerder gedaan in de Bundesliga - ik denk zelfs niet één." Mainz-trainer Bo Svensson zei dat zijn ploeg "de rode loper uitrolde voor Kevin Behrens" en dat Ajorque een dag had om snel te vergeten.

"Twee penalty's missen in één wedstrijd, dat is bedroevend", voegde Svensson eraan toe.

De cijfers
De cijfersFlashshare

De komst van de Duitse internationals Kevin Volland en Robin Gosens, waarbij de laatste het transferrecord van de club verbrak, domineerde de aanloop, maar het was een typische Union-aanwinst in de persoon van Behrens die vroeg toesloeg. Weggeplukt uit Sandhausen in 2021, de kleinste professionele voetbalclub van Duitsland, speelde Behrens op 30-jarige leeftijd zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau bij Union.

Behrens kopte een voorzet vanaf links van Jerome Roussillon binnen en deed hetzelfde op aangeven van Aissa Laidouni vanaf rechts om al na negen minuten de score te verdubbelen. Union bleef kansen houden om te scoren en pas in de tweede helft hervond Mainz zijn dynamiek door na 61 minuten een strafschop te verkrijgen.

Scoreverloop
ScoreverloopFlashshare

Ajorque nam het initiatief, maar Ronnow dook naar links en redde de inzet. De bezoekers kwamen even later op het scorebord dankzij een fraaie volley van Caci, maar Union sloeg vrijwel meteen terug, opnieuw via Behrens en opnieuw met een kopbal.

Mainz kreeg een kans op een onwaarschijnlijke comeback toen de VAR intervenieerde om een strafschop toe te kennen voor een handsbal met nog één minuut te spelen, maar Ronnow gokte opnieuw goed en redde de poging van Ajorque. Behrens werd in de slotfase gewisseld voor Volland en de voormalige man van Monaco zorgde voor het laatste doelpunt door een voorzet van Pantovic binnen te krullen en zo de overwinning voor de thuisploeg te bezegelen.