Borussia Dortmund kan net als eerder in het seizoen weer niet winnen van Heidenheim

Niclas Füllkrug en Donyell Malen druipen teleurgesteld af
Niclas Füllkrug en Donyell Malen druipen teleurgesteld afProfimedia
Borussia Dortmund is in de Duitse competitie niet verder gekomen dan een 0-0-gelijkspel bij Heidenheim. Later deze maand is PSV de tegenstander in de achtste finales van de Champions League.

Bij Dortmund stonden de Nederlandse internationals Donyell Malen en Ian Maatsen aan de aftrap. Malen zag na bijna een half uur spelen dat een doelpunt na inmenging van de VAR om buitenspel werd afgekeurd.

Buiten dat moment wist Dortmund voor rust nauwelijks te imponeren. Heidenheim kreeg twee kansen, maar tot twee keer toe verzuimde Tim Kleindienst de 1-0 te maken. Eerder dit seizoen bezorgde Kleindienst Heidenheim nog een punt in Dortmund (2-2).

Zevende gelijkspel

In de tweede helft probeerde Dortmund het wel, maar het op het hoogste niveau debuterende Heidenheim bleef overeind. In de slotfase zag spits Niclas Füllkrug nog een poging gekeerd worden door doelman Kevin Müller. Dortmund speelde zo al voor de zevende keer dit seizoen gelijk en blijft vierde in de Bundesliga.