Borussia Dortmund neemt vierde plek over van Leipzig na zege op Eintracht Frankfurt

Feest en opluchting na de 2-1 van Mats Hummels
Feest en opluchting na de 2-1 van Mats HummelsAFP
Borussia Dortmund heeft de vierde plek in de Bundesliga weer overgenomen van RB Leipzig. De club uit Dortmund, die afgelopen woensdag PSV had uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League, won met 3-1 van Eintracht Frankfurt.

Borussia heeft 50 punten, één meer dan Leipzig. Koploper Bayer Leverkusen dat eerder zondag met 3-2 won van SC Freiburg, heeft 70 punten.

Mario Götze, voormalig speler van PSV én van Dortmund, zette de bezoekers in de 13e minuut op voorsprong. Dortmund kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. Karim Adeyemi kon de gelijkmaker binnentikken uit een voorzet vanaf rechts van Donyell Malen.

Vrije trap

In de slotfase van de tweede helft kopte Mats Hummels de thuisploeg uit een vrije trap van Julian Brandt op 2-1. Borussia kreeg in de extra tijd nog een strafschop na een overtreding op Jamie Bynoe-Gittens. Aanvoerder Emre Can, die kort ervoor nog een rode kaart teruggedraaid zag worden in een gele kaart, schoot vanaf elf meter raak.

Malen speelde bij Dortmund de hele wedstrijd en Ian Maatsen werd in de slotfase gewisseld. Donny van de Beek bleef bij Frankfurt op de bank.