Borussia Dortmund voor even koploper na zege bij Weghorst-loos Hoffenheim

Julian Ryerson viert zijn treffer
Julian Ryerson viert zijn trefferEPA
Borussia Dortmund is in de Bundesliga minimaal voor een dag koploper na een overwinning bij Hoffenheim: 1-3.

Dortmund profiteerde na 18 minuten van een fout van Hoffenheim-verdediger John Brooks en had in de persoon van Niclas Füllkrug een koele afmaker. Het was het eerste competitiedoelpunt van de spits na zijn komst van Werder Bremen.

Hoffenheim kwam nog voor rust op gelijke hoogte en opnieuw speelde een verdediger een negatieve hoofdrol. De ervaren Mats Hummels leverde de bal zomaar in bij Anton Stach en vloerde hem vervolgens in het zestienmetergebied. De toegekende penalty werd benut door Andrej Kramaric.

Op slag van rust zorgde Marco Reus voor de hernieuwde voorsprong voor Dortmund, nadat doelman Oliver Baumann een voorzet van Donyell Malen niet onder controle had gekregen.

Weghorst

In de tweede helft knalde Robert Skov namens Hoffenheim een vrije trap tegen het aluminium. Dortmund ontsnapte en moest twintig minuten voor tijd met tien man verder na een tweede gele kaart voor linksback Ramy Bensebaini. Toch werd het 1-3 in blessuretijd, door toedoen van Julian Reyerson.

Bij Hoffenheim, dat de voorgaande vier duels in de Bundesliga had gewonnen, ontbrak Wout Weghorst wegens een blessure. Zaterdag kan Bayern München de koppositie weer innemen. Dan speelt de regerend kampioen de topper tegen RB Leipzig.