Dortmund loopt tegen eerste nederlaag in Bundesliga aan op bezoek bij Stuttgart

Ermedin Demirovic en Deniz Undav vieren de 2-0 van Stuttgart
Ermedin Demirovic en Deniz Undav vieren de 2-0 van StuttgartTHOMAS KIENZLE / AFP
Een ontketend VfB Stuttgart heeft zondag in eigen huis Borussia Dortmund met 5-1 verpletterd en de ploeg van Nuri Sahin de eerste nederlaag van het nieuwe Bundesliga-seizoen bezorgd door onder andere twee doelpunten van Deniz Undav.

Undav bezorgde Stuttgart binnen vijf minuten een vliegende start in de MHP Arena toen de aanvaller de pass van Maximilian Mittelstadt controleerde, het strafschopgebied binnenstormde en de bal in de verre hoek schoot. De runner-up van vorig seizoen zette door en Mittelstadt gaf een puike voorzet op Ermedin Demirovic, die hij binnenkopte en daarmee de voorsprong verdubbelde in de 21e minuut.

Nadat Enzo Millot er een derde aan toevoegde, verkleinde voormalig Stuttgart-speler Serhou Guirassy de achterstand van Dortmund met een doelpunt in de 72e minuut, maar invaller El Bilal Toure en Undav maakten het nog erger door elk nog een doelpunt aan de voorsprong van Stuttgart toe te voegen en de eindstand op 5-1 te brengen. Donyell Malen viel in de 62e minuut in, maar kon geen verandering brengen in het lot van Dortmund.

Dortmund staat achtste in de Bundesliga met zeven punten uit vier wedstrijden, terwijl Stuttgart zesde staat met evenveel punten maar een beter doelsaldo.