Dortmund toont veerkracht door tegen VfL Bochum terug te komen van 0-2 achterstand

Guirassy was belangrijk voor Dortmund
Guirassy was belangrijk voor DortmundMarco Steinbrenner / Zuma Press / Profimedia
Een veerkrachtig Borussia Dortmund heeft vrijdag in de Bundesliga een spectaculaire comeback gemaakt door VfL Bochum met 4-2 te verslaan, mede dankzij twee doelpunten van Serhou Guirassy.

Oud-Vitessenaar Matus Bero zette Bochum al in de 16e minuut op voorsprong door een scherpe pass van Philipp Hofmann op te pikken en de bal langs doelman Gregor Kobel te schuiven. Vijf minuten later was hij schuldig aan het verkeerd verwerken van een pass op voormalig AZ-speler Dani de Wit, waardoor de voorsprong van de bezoekers verdubbelde.

Dortmund zocht steeds wanhopiger naar een doelpunt, maar werd gehinderd door een serie knappe reddingen van doelman Patrick Drewes, totdat Guirassy vlak voor rust uit een voorzet van middenvelder Julian Brandt raak kopte.

De thuisploeg kwam in de tweede helft op gelijke hoogte door een penalty van Emre Can, nadat Felix Passlack een overtreding beging op Guirassy. Die scoorde vervolgens zijn tweede in de 75e minuut en Felix Nmecha maakte het negen minuten voor tijd definitief af met een treffer van grote afstand.

Myron Boadu werd na ruim een uur gewisseld bij Bochum. Donyell Malen bleef op de bank bij Borussia.