Dortmund vernedert Wolfburg mede dankzij goal Malen en blijft in spoor Bayern

Dortmund blijft mede dankzij treffer Malen in spoor van Bayern
Dortmund blijft mede dankzij treffer Malen in spoor van BayernANP
Borussia Dortmund blijft door een ruime zege op VfL Wolfsburg in het spoor van koploper Bayern München in de Duitse titelrace. De ploeg uit Dortmund won mede dankzij een treffer van Donyell Malen in het eigen Signal Iduna Park met 6-0.

Dortmund staat door de zege op 64 punten. Dat is er 1 minder dan de titelverdediger uit München die een dag eerder met 2-1 won bij Werder Bremen. Er zijn nog drie speelronden in de Bundesliga.

Karim Adeyemi opende in de 14e minuut op aangeven van Julian Brandt de score voor de thuisploeg met een kopbal. Voormalig Ajax-spits Sébastien Haller zorgde nog voor het half uur voor de tweede treffer. Hij kon intikken na een snelle aanval via Mats Hummels en Adeyemi. Malen zorgde nog voor de rust voor de 3-0. Opnieuw zorgde Brandt voor de voorzet. De international van Oranje kwam hard aanlopen om binnen te schieten.

Grootste nederlaag

In de tweede helft scoorde Jude Bellingham en daarna opnieuw Adeyemi. Die kon daarna voor een hattrick zorgen, maar hij wist zijn strafschop niet te verzilveren. Bellingham was vlak voor tijd wel nog een keer trefzeker. Malen, Adeyemi en Haller waren toen al gewisseld. Voor Wolfsburg, waar Micky van de Ven de hele wedstrijd speelde, was het de zwaarste nederlaag van het seizoen.