FC Augsburg boekt tweede zege in Bundesliga ten koste van Borussia Mönchengladbach

Phillip Tietz viert de zege van Augsburg op Gladbach.
Phillip Tietz viert de zege van Augsburg op Gladbach.ČTK / imago sportfotodienst / Frank Hoermann/SVEN SIMON
FC Augsburg heeft eindelijk de tweede zege van het seizoen geboekt in de Bundesliga. De ploeg uit Zuid-Duitsland won in eigen huis met 2-1 van Borussia Mönchengladbach, dat nu onder Augsburg staat in de stand.

Augsburg had twee duels op rij verloren, met 4-0 van RB Leipzig en 2-3 van FSV Mainz, maar won op 15 september met 3-1 van St. Pauli. Het thuisduel tegen Gladbach moest Augsburg wat ademruimte geven door de dans rond de degradatiezone in ieder geval even te ontspringen.

De thuisploeg liet zich in de eerste helft meerdere malen zien en ging de rust in met een 1-0 voorsprong via Keven Schlotterbeck. Twintig minuten na rust wist Alexis Claude-Maurice ook de 2-0 op het bord te zetten in zijn eerste competitieduel van het seizoen. Tim Kleindienst maakte in de 72e minuut nog de aansluitingstreffer voor Gladbach, dat niet meer op gelijke hoogte wist te komen.

De statistieken.
De statistieken.Flashscore

Augsburg staat nu op 7 punten uit zes duels, wat goed is voor de voorlopige elfde plek in de Bundesliga. Ze springen met de zege onder meer over Borussia Mönchengladbach heen, dat op zes punten staan.