Frimpong scoort opnieuw voor winnend Leverkusen, dat Bundesliga aanvoert

Jeremie Frimpong scoort het openingsdoelpunt tegen Wolfsburg
Jeremie Frimpong scoort het openingsdoelpunt tegen WolfsburgAFP
Mede dankzij een doelpunt van Jeremie Frimpong heeft Bayer Leverkusen het uitduel met Wolfsburg met 2-1 gewonnen. De 22-jarige Amsterdammer, ruim een week geleden debuterend in Oranje, maakte de openingstreffer. Zijn nog ongeslagen ploeg leidt in de Bundesliga.

Leverkusen kwam in de 13e minuut van de wedstrijd op voorsprong. Vleugelverdediger Frimpong schoot uit een moeilijke hoek raak uit een voorzet van Victor Boniface. Het was zijn derde treffer van het seizoen. Kort voor rust werd het gelijk door Maxence Lacroix die in de rebound raakschoot.

Na ruim een uur kwam Leverkusen opnieuw op voorsprong. Álex Grimaldo passeerde doelman Pavao Pervan mede omdat Wolfsburg-aanvoerder Maximilian Arnold de bal licht van richting veranderde. Een doelpunt van Frimpong in de 82e minuut ging niet door wegens buitenspel.

Leverkusen gaat aan de leiding met 22 punten uit acht duels.