FSV Mainz wendt rechtstreekse degradatie definitief af met zege op Dortmund

FSV Mainz pakte drie belangrijke punten
FSV Mainz pakte drie belangrijke puntenAFP
FSV Mainz heeft met een ruime zege op Borussia Dortmund rechtstreekse degradatie uit de Bundesliga afgewend. De ploeg van verdediger Sepp van den Berg staat door de 3-0-zege op 32 punten en kan niet meer worden ingehaald door nummer zeventien 1.FC Köln.

In de Duitse competitie degraderen de onderste twee clubs rechtstreeks. Darmstadt, dat laatste staat, is al gedegradeerd. Köln staat zeventiende en voorlaatste met 27 punten. Union Berlin staat door de zege van Mainz zestiende met 30 punten. Mainz is geklommen naar de vijftiende plaats, maar kan op de laatste speeldag nog worden ingehaald door Union. De nummer zestien van de ranglijst speelt promotie-degradatiewedstrijden tegen de nummer drie uit de 2. Bundesliga.

Dortmund plaatste zich met een zege op Paris Saint-Germain afgelopen dinsdag voor de finale van de Champions League. In de Duitse competitie heeft de ploeg zich al verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In Mainz was de thuisploeg vanaf de start een stuk gretiger.

Fout

Leandro Barreiro maakte in de 12e minuut de openingstreffer voor de thuisploeg van coach Bo Henriksen. Door een fout van doelman Alexander Meyer bij het uittrappen kon Lee Jae-sung enkele minuten later het tweede doelpunt maken. Na terugleggen van Barreiro maakte de Zuid-Koreaan enkele minuten later de 3-0.

Van den Berg speelde de hele wedstrijd bij Mainz. Donyell Malen werd aan het begin van de tweede helft gewisseld bij Dortmund. Ian Maatsen kwam in de tweede helft in het veld.