Gefrustreerde Dortmund-trainer Edin Terzic: 'Het gebeurt ons vaak'

Terzig voelde zich behoorlijk benadeeld
Terzig voelde zich behoorlijk benadeeldProfimedia
Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic had geen goed woord over voor de beslissingen van de VAR tijdens het 1-1 gelijkspel op bezoek bij koploper Bayer Leverkusen. "Het gebeurt ons vaak," zei de oefenmeester.

Dortmund kwam na vijf minuten spelen via Julian Ryerson op een voorsprong en een kwartier voor tijd had het graag een penalty gehad, nadat Karim Adeyemi in het strafschopgebied onderuitging na contact met Leverkusen-verdedigers Edmond Tapsoba en Exequiel Palacios.

Leverkusen - Dortmund
Leverkusen - DortmundFlashshare

De scheidsrechter wilde niets weten van een penalty en de beelden werden blijkbaar niet bekeken door de VAR. Zes minuten later kwam Leverkusen via Victor Boniface op gelijke hoogte.

Terzic zei na de wedstrijd dat hij in het bijzonder boos is vanwege de penalty-situatie met Adeyemi. "Ik wordt er boos van, omdat het niet eerlijk is. Het gebeurt ons vaak - zeker bij Karim." Terzic zei dat het overduidelijk is dat Tapsoba de scheen van Adeyemi raakte. "Ik ben het er niet mee eens en ik kan er geen begrip voor opbregen." Terzic ging na de wedstrijd verhaal halen, maar liet weten weten het totaal niet eens te zijn met de uitleg van de officials. "We zijn duidelijk benadeeld."

De trainer haalde een incident van vorig seizoen - ook met Adeyemi - aan. Tijdens een 1-1 gelijkspel bij Bochum werd de aanvaller onderuitgehaald, maar kreeg geen penalty. Dortmund verloor de titelstrijd op doelsaldo aan Bayern München. "Kijk eens naar de wedstrijd tegen Bochum, toen was het ook Adeyemi - dus als zoiets weer gebeurt, zijn we erg ontevreden... vandaag zijn we gefrustreerd."

Dortmund eindigde het weekend op de vijfde plaats in de Bundesliga, met tien punten minder dan koploper Leverkusen.