Harry Kane en Leroy Sané helpen Bayern München aan uitzege op Werder Bremen

Harry Kane viert de 0-2
Harry Kane viert de 0-2AFP
Bayern München is de jacht op de twaalfde landstitel op rij begonnen met een uitzege op Werder Bremen (0-4). Harry Kane was direct belangrijk in zijn eerste duel in de Bundesliga. De spits, voor zo'n 100 miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur, leverde in de 4e minuut de assist op de openingstreffer van Leroy Sané. Hij verdubbelde de score in de 74e minuut. Opnieuw Sané en Mathys Tel bepaalden in blessuretijd de eindstand.

Matthijs de Ligt maakte geen deel uit van de basisformatie van de kampioen, maar mocht na ruim een uur invallen. Trainer Thomas Tuchel gaf de voorkeur aan de centrale verdedigers Dayot Upamecano en Kim Min-jae. De Ligt maakte vorige week een matige indruk in het door zijn ploeg verloren duel met RB Leipzig (0-3) om de Duitse Supercup. Hij kreeg nauwelijks grip op zijn directe tegenstander Dani Olmo, die driemaal scoorde. De Ligt werd in de rust van dat duel bij een achterstand van 0-2 gewisseld.

Noussair Mazraoui had wel een basisplaats bij Bayern München. Ryan Gravenberch zat de hele wedstrijd op de bank bij de ploeg uit Beieren.