Hattrick Füllkrug helpt Dortmund aan eenvoudige winst op Bochum

Dortmund viert een doelpunt
Dortmund viert een doelpuntProfimedia
De Duitse international Niclas Füllkrug heeft met drie doelpunten Borussia Dortmund aan een overwinning geholpen op VfL Bochum. Het werd 3-1 voor de ploeg die vierde staat in de Bundesliga met 13 punten achterstand op leider Bayer Leverkusen.

Dortmund, met de Nederlanders Donyell Malen en Ian Maatsen in de basis, kwam al na 6 minuten op voorsprong. Füllkrug benutte een strafschop, na een overtreding van Bochum-doelman Manuel Riemann op de doorgebroken Malen. Maatsen onderscheidde zich met een schot tegen de kruising.

Een eigen doelpunt kort voor rust van Nico Schlotterbeck maakte de voorsprong weer ongedaan. Hij gleed de bal uit een voorzet van Patrick Osterhage in het eigen doel: 1-1.

Hattrick

Kort nadat Malen was gewisseld maakte Füllkrug in de 72e minuut zijn tweede, met het hoofd op aangeven Marcel Sabitzer. Dortmund kreeg in de slotfase nog een strafschop na een overtreding van Cristian Gamboa op Jamie Bynoe-Gittens. Het bood Füllkrug de kans zijn hattrick te voltooien.