Historische comeback: Werder Bremen wint van Hoffenheim na 3-0 achterstand

Werder Bremen won dankzij de drie doelpunten van Jens Stage.
Werder Bremen won dankzij de drie doelpunten van Jens Stage.Profimedia
Lang leek het meer dan onwaarschijnlijk voor Werder Bremen, maar de ploeg uit de oude Hanzestad heeft op bezoek bij Hoffenheim de zege binnengesleept. De ploeg van trainer Ole Werner stond met 3-0 achter, maar won alsnog met 3-4.

Binnen twaalf minuten had de thuisploeg al een grote voorsprong opgebouwd. Marius Bülter scoorde tweemaal in de eerste acht minuten, waarna Adam Hlozek zijn eerste treffer namens Hoffenheim noteerde in de twaalfde minuut. Al snel moest de ploeg echter alle zeilen bijzetten: Stanley Nsoki pakte na 18 minuten een rode prent en Hoffenheim moest het restant van de wedstrijd met tien man uitspelen.

Hier begon de gekte voor Bremen: Julian Malatini maakte drie minuten na de rode kaart van Nsoki de 3-1 en slechts vijf minuten later zorgde Jens Stage voor de aansluitingstreffer. Zes minuten voor rust was het opnieuw stage die de bezoekende fans in vervoering bracht, ditmaal met de 3-3 op aangeven van Felix Agu.

Hoffenheim-trainer Pellegrino Matarazzo, die niet eerder ingreep maar pas na de 3-2 besloot een extra verdediger in te zetten, zag zijn ploeg na rust opnieuw in de problemen komen toen Stage zijn hattrick voltooide en Werder Bremen op een bizarre 3-4 voorsprong zette, slechts 37 minuten nadat de ploeg op 3-0 achterstand kwam.

Met tien man en geen kans om het ontketende Werder nog moeilijk te maken, wist Hoffenheim geen verschil meer te maken in een flauwe tweede helft van de ploeg. Hoffenheim-trainer Matarazzo lag al onder vuur na drie opeenvolgende nederlagen, maar moet nu helemaal vrezen voor de bijl. De ploeg staat na speelronde 5 in de degradatiezone met slechts 3 punten. Werder Bremen steeg naar de tiende plek en staat nu op 8 punten.