Hollerbach schiet Union Berlin langs St Pauli en naar koppositie Bundesliga

Hollerbach viert zijn doelpunt in de eerste helft
Hollerbach viert zijn doelpunt in de eerste helftLuciano Lima / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Dankzij een doelpunt in de eerste helft van Benedict Hollerbach heeft Union Berlin vrijdag in de Bundesliga met 1-0 van St Pauli gewonnen. In de eerste ontmoeting op het hoogste niveau tussen de twee cultclubs uit de twee grootste steden van Duitsland, zorgde Hollerbach na 34 minuten voor de eindstand met een lage schuiver in een overvol strafschopgebied.

Ondanks het domineren van balbezit in de tweede helft, slaagde St Pauli er niet in om een uitgespeelde kans te creëren, terwijl Union - dat nog nooit een Bundesliga-wedstrijd verloor na een voorsprong bij rust - stand hield voor hun eerste competitiezege van het seizoen.

De overwinning betekent dat Union de avond afsluit aan kop van de Bundesliga, terwijl St Pauli twee uit twee heeft verloren. St Pauli werd vorig seizoen kampioen in de 2. Bundesliga en keerde voor het eerst sinds 2010-11 terug naar de Bundesliga onder de 31-jarige coach Fabian Huerzeler, die in de zomer de overstap maakte van Brighton.

Enige goal

De bezoekers hadden in de beginfase ook al het meest de bal, maar de beste kansen waren voor Union. Na vier minuten schoot de Amerikaanse spits Jordan de bal naast. De thuisploeg nam de leiding na 34 minuten, toen Hollerbach uit een corner binnenschoot. Onderweg werd de bal nog aangeraakt waardoor Nikola Vasilj, de doelman van het bezoekende team, kansloos was.

Union, dat het vorig seizoen in de Champions League opnam tegen Real Madrid en Napoli maar op de laatste dag moest winnen van Freiburg om niet te degraderen, is nu ongeslagen in twee wedstrijden onder de nieuwe coach Bo Svensson.