Jeremie Frimpong helpt koploper Bayer Leverkusen met treffer aan zege bij Heidenheim

Frimpong scoorde tegen Heidenheim
Frimpong scoorde tegen HeidenheimANP
Jeremie Frimpong blijft scoren voor Bayer Leverkusen. De aanvallend ingestelde rechtsback maakte in de gewonnen uitwedstrijd tegen 1. FC Heidenheim (1-2) alweer zijn zevende competitietreffer van dit seizoen voor de koploper van de Bundesliga.

De 23-jarige Amsterdammer trof in blessuretijd van de eerste helft doel op aangeven van Amine Adli, die zelf het tweede doelpunt maakte. Tim Kleindienst bepaalde in de slotfase de eindstand namens de thuisploeg.

Koploper Bayer Leverkusen heeft nu een voorsprong van 8 punten op Bayern München, de nummer 2 van de ranglijst die voor zondag een uitduel met VfL Bochum op het programma heeft staan.

Nederlaag Weghorst

Sepp van den Berg bezorgde 1. FSV Mainz 05 met een doelpunt een zege op FC Augsburg (1-0). De Nederlander wordt dit seizoen door Liverpool verhuurd aan de Duitse club. Jeffrey Gouweleeuw speelde de hele wedstrijd voor Augsburg.

Wout Weghorst verloor met TSG 1899 Hoffenheim van 1. FC Union Berlin (0-1). Brenden Aaronson scoorde in de slotfase voor de bezoekers, op aangeven van Yorbe Vertessen die vorige maand is vertrokken bij PSV. Weghorst begon op de bank maar mocht na een half uur de aangeslagen Grischa Prömel vervangen. Danilho Doekhi speelde de hele wedstrijd voor Union Berlin.

Rode kaarten

Beide ploegen speelden in de tweede helft met tien man. Stanley N'Soki (Hoffenheim) en Kevin Volland (Union Berlin) kregen in blessuretijd van de tweede helft hun tweede gele kaart van de wedstrijd.