Kampioen Bayer Leverkusen verspeelt riante voorsprong en lijdt puntenverlies

Kampioen Bayer Leverkusen verspeelt riante voorsprong en lijdt puntenverlies Profimedia
Bayer Leverkusen is er ondanks een goede start niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen Holstein Kiel te winnen. De kampioen kwam op eigen veld niet verder dan 2-2. Leverkusen leidde na acht minuten al met 2-0.

Victor Boniface en Jonas Hofmann bezorgden de thuisploeg een vroege voorsprong. Die stond tot diep in de blessuretijd van de eerste helft op het scorebord. Max Geschwill bracht de spanning terug en halverwege de tweede helft maakte Jann-Fiete Arp uit een penalty gelijk.

Verdediger Jeremie Frimpong werd een kwartier voor het eind naar de kant gehaald voor een aanvaller, maar ook de ingebrachte spelers wisten de 3-2 niet meer te maken.

Statistieken Leverkusen-Kiel
Statistieken Leverkusen-KielFlashshare

Bayern München

Voor Bayer Leverkusen was het al de derde wedstrijd van het seizoen waarin puntenverlies werd geleden. Koploper Bayern München kan de voorsprong vergroten tot 5 punten. Bayern speelt zondag uit tegen Eintracht Frankfurt. Holstein Kiel, dat zeventiende staat, pakte pas het tweede punt van het seizoen.

Voormalig AZ-speler Myron Boadu was trefzeker voor VfL Bochum, dat thuis met 3-1 verloor van VfL Wolfsburg. Borussia Dortmund verloor met 2-1 bij Union Berlin.