Köln voorkomt rechtstreekse degradatie met comeback tegen Union; gelijkspel Frankfurt

Damion Downs scoorde laat de winnende
Damion Downs scoorde laat de winnende Profimedia
1.FC Köln heeft rechtstreekse degradatie uit de Bundesliga vooralsnog afgewend. De club uit Keulen won met 3-2 van Union Berlin en heeft nog een kleine kans om degradatie te ontlopen.

In de Duitse competitie degraderen de onderste twee clubs rechtstreeks. Darmstadt, dat laatste staat, is al gedegradeerd. Door de zege staat Köln op 27 punten, twee minder dan Mainz, dat later op zaterdag in actie komt tegen Borussia Dortmund, en drie minder dan Union. De nummer zestien van de ranglijst speelt promotie-degradatiewedstrijden tegen de nummer drie uit de 2. Bundesliga.

Robin Knoche opende in de 15e minuut de score voor de bezoekers uit Berlijn, die deze week trainer Nenad Bjelica ontsloegen. Enkele minuten later kopte Rani Khedira de bal tegen de hooggehouden hand van Faride Alidou. Kevin Volland benutte de strafschop. Vlak voor de rust deed Köln wat terug. Florian Kainz schoot ook een strafschop binnen. Steffen Tigges zorgde op aangeven van Mark Uth voor hoop bij de supporters uit Keulen met de 2-2 aan het einde van de officiële speeltijd. Damion Downs stelde met een rake kopbal in de extra tijd de rechtstreekse degradatie vooralsnog uit (3-2).

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Frankfurt

Eintracht Frankfurt heeft slechts een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Mönchengladbach (1-1). De bezoekers zijn verwikkeld in een strijd op plek zes, maar hadden de mazzel dat ook Freiburg twee punten liet liggen, waardoor het gat vier punten blijft. De nummer zes plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League, de nummer zeven speelt kwalificatie Europa Conference League. Na 35 minuten stond de eindstand op het scorebord van het Borussia-Park. Joe Scally scoorde na negen minuten met een bekeken actie in de linkerhoek de 1-0 en Junior Dina Ebimbe zag namens Frankfurt in de 35e minuut zijn schot in dezelfde hoek belanden. Gladbach staat 13e met 34 punten en is nog altijd officieel niet veilig.

Freiburg

Freiburg heeft verzuimd in te lopen op nummer zes Frankfurt en kan bovendien op zondag worden ingehaald door Hoffenheim voor de belangrijke zevende plek in de Bundesliga. In eigen stadion werd het 1-1 tegen het verrassende Heidenheim. Ritsu Doan, voormalig FC Groningen én PSV, scoorde de openingstreffer na 29 minuten, maar niet lang daarna maakten de bezoekers gelijk via Kevin Sessa, de middenvelder die al zijn hele loopbaan voor Heidenheim speelt. Na rust waren de betere kansen voor de thuisploeg, maar het bleef bij 1-1. Voorlopig staat Freiburg zevende met vier punten achterstand op Frankfurt. Nummer acht Hoffenheim kan bij winst in Darmstadt, de hekkensluiter, de zevende plek overnemen. Die geeft aan het eind van het seizoen recht op kwalificatie Europa Conference League, het laatste Europese ticket.

Leipzig

RB Leipzig, dat al zeker is van een Champions League-ticket, heeft thuis gelijkgespeeld tegen Werder Bremen, dat nog een kleine kans heeft op Europees voetbal. Nicolas Seiwald werkte in de eerste helft de bal achter zijn eigen doelman, waardoor Bremen bij rust verrassend op een 0-1 voorsprong stond, na een uur scoorde Benjamin Sesko de gelijkmaker uit een assist met het hoofd van Mohamed Simakan (1-1). Werder liet in de blessuretijd nog een grote kans op de winnende liggen. Het gat naar nummer zeven Freiburg is vanaf de 11e plek nu drie punten. Leipzig lijkt wel zeker van de vierde plek met vier punten voorsprong op Dortmund, dat nog wel in actie komt.