Leverkusen blijft koploper in Bundesliga na zesde zege op rij, Union zakt weg

Jeremie Frimpong in duel met Hoffenheim's Maximilian Beier
Jeremie Frimpong in duel met Hoffenheim's Maximilian BeierEPA
Bayer Leverkusen heeft in de Bundesliga zijn zesde overwinning op rij geboekt. De ploeg van coach Xabi Alonso won met 3-2 bij Hoffenheim, waarvoor Wout Weghorst een doelpunt maakte. Leverkusen blijft koploper in de Bundesliga met 28 punten uit tien wedstrijden.

Leverkusen leidde al na negen minuten door een doelpunt van Florian Wirtz. Jeremie Frimpong was na ruim een half uur dicht bij de 2-0, maar de Nederlander schoot in het zijnet. In de extra tijd van de eerste helft verdubbelde Leverkusen via een schot van Álex Grimaldo alsnog de voorsprong.

Hoffenheim kwam na rust terug tot 2-2. Eerst profiteerde Anton Stach van een blunder van doelman Lukas Hradecky, die de bal precies in zijn voeten speelde en met een lob van ver werd gepasseerd. Weghorst maakte in de 58e minuut zelfs gelijk. Hij schoot raak uit de rebound na een schot op de paal van Maximilian Beier. Grimaldo bezorgde Leverkusen in de 70e minuut met zijn tweede doelpunt van de middag de drie punten.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Union in de penarie, Mainz wint na rumoerige week

Union Berlin raakt steeds dieper in de zorgen. Na de uitschakeling in de beker volgde nu de achtste competitienederlaag op rij. Eintracht Frankfurt won in Berlijn met 3-0 dankzij doelpunten van Omar Marmoush (2) en Nacho Ferri. Union, dat woensdag in de Champions League op bezoek gaat bij Napoli, staat zestiende.

FSV Mainz zag afgelopen week trainer Bo Svensson opstappen na de 3-2-nederlaag in het bekertoernooi tegen het op het tweede niveau uitkomende Hertha BSC. De club van de Nederlander Sepp van den Berg verraste nu met een 2-0-overwinning op RB Leipzig en deed de laatste plaats over aan FC Köln.

Voor Mainz, dat vrijdag aanvaller Anwar El Ghazi ontsloeg in de nasleep van een pro-Palestijnse Instagrampost, scoorden Lee Jae-sung en Leandro Barreiro. Van den Berg kreeg in de slotfase geel. Bij RB Leipzig, dat dinsdag in de Champions League een uitwedstrijd speelt tegen Rode Ster in Belgrado, werd Xavi Simons kort voor tijd gewisseld.