Leverkusen en Stuttgart kennen goede generale, Leipzig komt niet tot scoren

Leverkusen revancheerde zich voor de nederlaag tegen Leipzig twee weken geleden
Leverkusen revancheerde zich voor de nederlaag tegen Leipzig twee weken geledenČTK / imago sportfotodienst / Thomas Voelker
Ook de Bundesliga is weer begonnen na de interlandbreak. Zaterdagmiddag kwamen drie teams in actie die aankomende week aan hun Champions League-avontuur gaan beginnen. Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart wisten overtuigend te winnen, terwijl RB Leipzig niet tot scoren kwam.

Kampioen Leverkusen kende een goede generale repetitie in aanloop naar de Champions League-wedstrijd in Rotterdam tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Xabi Alonso won met 4-1 op bezoek bij TSG Hoffenheim.

Martin Terrier maakte zijn eerste Bundesliga-doelpunt, terwijl collega-aanvaller Victor Boniface de score even later verdubbelde. Mergim Berisha deed voor rust iets terug, maar een ommekeer bleef uit. Florian Wirtz en opnieuw Boniface zorgden voor een comfortabele overwinning voor Die Werkself.

Jeremie Frimpong begon op de bank bij Leverkusen en viel na een klein uur in.

Stuttgart

Ook Stuttgart kende een goede generale door een 3-1 thuiszege bij Borussia Monchengladbach. Deniz Undav opende de score voor Stuttgart, waarna Alassane Plea de gelijkmaker scoorde. Na rust was het Ermedin Demirovic die twee keer in drie minuten toesloeg en de thuisploeg de overwinning schonk.

Het was de eerste driepunter voor Stuttgart, dat in de eerste twee wedstrijd welgeteld één punt pakte.

De derde Champions League-deelnemer die in actie kwam was RB Leipzig en dat beet zich stuk op Union Berlin. Lutsharel Geertruida en Xavi Simons stonden in de basis. Lois Openda miste een kwartier voor tijd een penalty voor Leipzig.

In Wolfsburg trok het bezoekde Frankfurt aan het langste eind. Dankzij doelpunten van Omar Marmoush won Eintracht Frankfurt met 2-1. Bij SC FreiburgVfL Bochum werd het 2-1 voor de thuisploeg.