Malen belangrijk bij competitiezege van Borussia Dortmund op Heidenheim

Donyell Malen was weer trefzeker voor Borussia Dortmund
Donyell Malen was weer trefzeker voor Borussia DortmundHesham Elsherif/Anadolu via AFP
Borussia Dortmund heeft in de Bundesliga de koppositie overgenomen van Heidenheim. Mede door een doelpunt van Donyell Malen zegevierde de formatie van trainer Nuri Sahin met 4-2. Dortmund heeft na drie competitieduels 7 punten, Heidenheim 6.

Malen opende al vroeg de score door op aangeven van Karim Adeyemi de bal achter doelman Kevin Müller te schieten. Adeyemi maakte daarna nog voor rust twee goals. Bij een 2-0-stand deed Marvin Pieringer iets terug.

In de tweede helft bracht de ingevallen Maximilian Breunig ruim een kwartier voor tijd vanaf de stip de spanning terug. Dortmund bleef in het restant overeind. In blessuretijd besliste de ingevallen Emre Can met een penalty het treffen definitief. Dortmund kan zich nu gaan opmaken voor de Champions League-wedstrijd van woensdag bij Club Brugge.