Müller na laagste eindklassering in 13 jaar voor Bayern: 'We willen dat het voorbij is'

Thomas Müller is blij dat het seizoen erop zit
Thomas Müller is blij dat het seizoen erop zitProfimedia
“We willen gewoon dat het seizoen voorbij is”, zei Bayern München-veteraan Thomas Müller nadat zijn ploeg zaterdag met een 4-2 nederlaag bij Hoffenheim de slechtste eindklassering in 13 jaar tijd behaalde (plek drie).

Terwijl Xabi Alonso's ongeslagen Bayer Leverkusen de eerste competitietitel ooit vierde en op koers ligt voor een mogelijke treble, eindigde Müller het seizoen voor het eerst sinds 2011-12 zonder zilverwerk. “We zijn erg ongelukkig. We willen gewoon dat dit seizoen voorbij is en dat we in de zomer opnieuw kunnen beginnen", vertelde Müller aan Sky na Bayerns achtste competitienederlaag van het seizoen. “Het is ongewoon voor ons om zoveel wedstrijden te verliezen. We proberen het nu achter ons te laten.”

De spelersbeoordelingen van Flashscore
De spelersbeoordelingen van FlashscoreFlashsha.re

Bayern, dat het zonder de geblesseerde Harry Kane moest stellen nadat hij Duitsland verliet voor een rugbehandeling in aanloop naar de EK-campagne van Engeland, stond na zes minuten met 2-0 voor door doelpunten van Mathys Tel en Alphonso DaviesHoffenheim sloeg meteen terug en Maximilian Beier scoorde twee minuten later. Na rust werd Bayern van het veld geblazen door Andrej Kramaric, die met een hattrick in de tweede helft de wedstrijd in handen nam.