RB Leipzig beëindigt ongeslagen reeks van 35 wedstrijden Leverkusen in Bundesliga

Xavi Simons en Granit Xhaka in duel
Xavi Simons en Granit Xhaka in duelANP | Hollandse Hoogte | GERRIT VAN KEULEN
Landskampioen Bayer Leverkusen heeft in de tweede competitiewedstrijd in de Bundesliga de eerste nederlaag geleden. De ploeg van coach Xabi Alonso, die vorig jaar kampioen werd zonder nederlaag, verspeelde tegen RB Leipzig een 2-0-voorsprong en ging in eigen huis met 3-2 onderuit.

Leipzig maakte zo een einde aan de ongeslagen reeks van 35 wedstrijden van Leverkusen in de Bundesliga. Met de tweede zege gaat Leipzig met 6 punten aan de leiding.

Jeremie Frimpong opende de score voor Leverkusen. De international kreeg op rechts na slecht wegwerken van Lukas Klostermann de bal voor de voeten, kapte een tegenstander uit en schoof de bal in de korte hoek langs doelman Péter Gulácsi. Na opnieuw slordig verdedigen van Leipzig kon Alejandro Grimaldo op aangeven van Florian Wirtz de 2-0 binnentikken.

Extra tijd

Leipzig, met Xavi Simons, maar nog zonder aanwinst Lutsharel Geertruida, kwam in de lange extra tijd echter terug. Kevin Kampl scoorde vlak voor de rust voor de bezoekers. In de tweede helft werd het zelfs 2-2. Nadat een doelpunt van Benjamin Sesko wegens buitenspel was afgekeurd zorgde Loïs Openda, die ook vertrok op het randje van buitenspel, wel voor de gelijkmaker. Openda bezorgde Leipzig zelfs de zege. Na goed voorbereidend werk van Simons kon de Belg na een voorzet van Antonio Nusa in de linkerhoek de 3-2 binnenschieten.

Leverkusen begint dit seizoen de Champions League op 19 september in De Kuip tegen Feyenoord.