RB Leipzig en Bayern delen de eer in vermakelijke topper na comeback Bayern

Xavi Simons viert de 1-0 met doelpuntenmaker Loïs Openda
Xavi Simons viert de 1-0 met doelpuntenmaker Loïs OpendaEPA
Bayern München heeft een punt overgehouden aan de competitiewedstrijd bij RB Leipzig. De Duitse landskampioen, waar Matthijs de Ligt wegens een knieblessure nog ontbrak, kwam terug van een 2-0-achterstand en speelde met 2-2 gelijk bij de ploeg van Xavi Simons.

Leipzig, waar Simons de hele wedstrijd speelde, was de bezoekers uit München in de eerste helft op alle fronten de baas, net als in de wedstrijd om de Super Cup, die Leipzig in augustus met 3-0 won. Voormalig Vitesse-spits Lois Openda, weggestuurd door Xaver Schlager, opende de score in de 20e minuut. Castello Lukeba maakte er 6 minuten later zelfs 2-0 van nadat doelman Sven Ulreich de bal niet te pakken had gekregen bij een corner.

Bayern kwam in de tweede helft terug in de wedstrijd. Bij een vrije trap van Leroy Sané belandde de bal op de elleboog van de wegspringende Benjamin Henrichs. Harry Kane benutte de strafschop. Sané rondde in de 70e minuut op aangeven van Jamal Musiala af voor de gelijkmaker.

Bayern moet de koppositie in de Bundesliga aan Bayer Leverkusen laten. Die ploeg won eerder op zaterdag met 3-0 bij FSV Mainz en heeft 16 punten. Bayern heeft door het gelijkspel 14 punten, net als Borussia Dortmund, dat vrijdag met 3-1 won van Hoffenheim. Leipzig heeft 13 punten. VfB Stuttgart, dat eerder op zaterdag met 2-0 won van 1.FC Köln, staat tweede met 15 punten.