RB Leipzig houdt met zege zicht op derde plaats in Bundesliga

RB Leipzig-trainer Marco Rose zag zijn ploeg met 2-0 winnen
RB Leipzig-trainer Marco Rose zag zijn ploeg met 2-0 winnenANP
RB Leipzig blijft in het spoor van Stuttgart en Borussia Dortmund in de strijd om de derde en vierde plaats in de Bundesliga. De ploeg van Xavi Simons won met 2-0 van Union Berlin.

Leipzig staat vijfde met 36 punten. Dat is er 1 minder dan Dortmund en 4 minder dan Stuttgart. Bayer Leverkusen gaat in de Duitse competitie aan de leiding met 52 punten, 2 meer dan titelverdediger Bayern München. Ook de plaatsen drie en vier geven recht op deelname aan de Champions League.

Loïs Openda opende de score in de 11e minuut door uit de rebound raak te schieten bij een vrije trap van Simons. Aan het begin van de tweede helft kopte Benjamin Sesko op aangeven van David Raum de 2-0 binnen. Simons zag in blessuretijd nog een schot via de vingers van doelman Alexander Schwolow op de lat verdwijnen.

Bij Union, dat met 17 punten op de vijftiende plaats strijdt tegen degradatie, begon de van PSV overgenomen Yorbe Vertessen in de basis. Zijn medespeler Christopher Trimmel kreeg in de tweede helft nog rood na een overtreding.