Schalke 04 boekt ruime zege op concurrent Hertha dat nu diep in de problemen zit

Schalke 04 viert de belangrijke overwinning op Hertha
Schalke 04 viert de belangrijke overwinning op HerthaAFP
Schalke 04 heeft door een ruime zege op concurrent Hertha BSC de laatste plaats in de Bundesliga overgedragen aan de club uit Berlijn. De ploeg uit Gelsenkirchen won met 5-2 en klom naar de zestiende plek met 24 punten. Dat zijn 2 punten meer dan Hertha en 1 punt meer dan VfB Stuttgart.

Schalke kwam al in de 3e minuut op voorsprong via Tim Skarke. Via Marius Bülter werd het zelfs 2-0, maar Stevan Jovetic maakte het weer spannend met een treffer in de extra tijd van de eerste helft. Na de rust liep de thuisploeg uit naar 4-1 door doelpunten van Simon Terodde en opnieuw Bülter. Marco Richter scoorde nog voor de club uit Berlijn en Marcin Kaminski bepaalde de eindstand uit een vrije trap.

Thomas Ouwejan bleef op de bank bij Schalke 04, dat in 2021 degradeerde uit de hoogste klasse van het Duits voetbal, maar vorig seizoen kampioen werd op het tweede niveau. Hertha speelt sinds het seizoen 2013-2014 op het hoogste niveau.