Schick helpt Leverkusen met hattrick, De Ligt keert terug bij zege Bayern

Patrik Schick werd uitgebreid gefeliciteerd door zijn teamgenoten na het scoren van zijn derde doelpuntAFP
Patrik Schick heeft koploper Bayer Leverkusen in de Bundesliga aan een eenvoudige overwinning geholpen. De Tsjechische aanvaller tekende voor rust voor een hattrick tijdens de 4-0-zege op VfL Bochum.

Schick benutte na een half uur een strafschop voor de openingstreffer. Op aangeven van Oranje-international Jeremie Frimpong verdubbelde hij even later de voorsprong, waarna hij in de blessuretijd van de eerste helft ook de 3-0 maakte. Victor Boniface maakte na rust de 4-0. Bochum kwam er niet echt aan te pas.

Statistieken Bayer Leverkusen - Bochum
Statistieken Bayer Leverkusen - BochumFlashshare

Bayern München had meer moeite met VfL Wolfsburg. De nummer 2 van Duitsland was in de Volkswagen Arena met 2-1 te sterk voor de middenmoter. Jamal Musiala en topscorer Harry Kane zetten Bayern op 2-0, waarna Maximilian Arnold de spanning terugbracht. Matthijs de Ligt, die begin november een knieblessure opliep, maakte als invaller in de 63e minuut zijn rentree.

Statistieken Wolfsburg - Bayern München
Statistieken Wolfsburg - Bayern MünchenFlashshare

Koploper Bayer Leverkusen heeft 4 punten voorsprong op Bayern München, dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Nummer 3 Stuttgart heeft 8 punten minder dan Leverkusen.