Scorende Frimpong schiet Leverkusen naar koppositie in simpele zege

Leverkusen viert feest na openingstreffer
Leverkusen viert feest na openingstrefferProfimedia
Bayer Leverkusen blijft winnen en stormt terug naar de top van de ranglijst dankzij een onbedreigde 3-0 zege op Werder Bremen. Olivier Deman zette de ploeg van Xabi Alonso op weg naar de overwinning en Jeremie Frimpong deed er kort na rust nog een schepje bovenop. Alejandro Grimaldo maakte vervolgens het laatste doelpunt. Het was de 13e overwinning op rij voor de Werkself in alle competities.

Bayer Leverkusen vestigde ook een ander record op de verjaardag van Xabi Alonso: Nooit eerder begon een team met ten minste twee doelpunten per wedstrijd in de eerste twaalf speeldagen.

Belangrijker voor Alonso is echter dat Leverkusen de koppositie weer heeft overgenomen na Bayern's zege in Keulen van vrijdagvond. De voorsprong van de Werkself is nog steeds twee punten. Werder daarentegen bleef voor de derde keer op rij zonder overwinning. De ploeg van trainer Ole Werner heeft elf punten na twaalf wedstrijden.

Alonso zei voor de wedstrijd dat hij "een goede structuur en een duidelijk idee" verwachtte van Bremen. Toch telden volgens de Spanjaard "alleen de drie punten" op zijn verjaardag. Leverkusen toonde zaterdagmiddag vooral structuur en een duidelijk idee.

Statistieken: Bremen vs Leverkusen
Statistieken: Bremen vs LeverkusenFlashscore

Voor 42.100 toeschouwers in het uitverkochte Weserstadion werden de Werkself opnieuw perfect opgesteld door Alonso en dicteerden ze vanaf het begin het tempo en ritme van de wedstrijd. Met een enorme kalmte lieten de koplopers Bremen nooit echt in de wedstrijd komen en wist Bremen niet meer uit te delen dan speldenprikjes.

Al na zes minuten lag de bal voor het eerst in het net. Victor Boniface omspeelde Werder-doelman Michael Zetterer na een mooie steekpass en schoot raak, maar hij stond buitenspel.

Drie minuten later nam Bayer echter alsnog de leiding. Een ongevaarlijke voorzet van Jonas Hofmann viel voor de voeten van Werder-verdediger Deman, wiens hoogst ongelukkige poging om de bal weg te werken in zijn eigen doel belandde. Leverkusen controleerde de bal en de tegenstander zonder te schitteren.

En de groen-witten? Bremen, dat voor de vierde keer op rij met dezelfde formatie begon, toonde strijdbaarheid, maar slaagde er niet in om noemenswaardige kansen te creëren in de eerste helft. Leverkusen deed er kort voor rust nog een schepje bovenop: Frimpong maakte er 2-0 van met een volley na een pass van Hincapie.

Scores: Bremen vs Leverkusen
Scores: Bremen vs LeverkusenFlashscore

In de tweede helft was het beeld aanvankelijk hetzelfde. Maar omdat Bayer het spel vooral controleerde, werd Werder moediger - en had het pech. Een vermeend doelpunt van international Marvin Ducksch werd afgekeurd. Romano Schmid stond heel licht buitenspel toen hij scoorde. Grimaldo scoorde vervolgens het laatste doelpunt. Justin Njinmah had de eretreffer van Bremen op zijn voeten, maar de invaller raakte met zijn krachtige schot alleen de lat.