Scorende Jeremie Frimpong is met Bayer Leverkusen op weg naar unieke landstitel

Jeremie Frimpong (2-L) scoorde de openingstreffer
Jeremie Frimpong (2-L) scoorde de openingstrefferANP
Jeremie Frimpong heeft de landstitel voor het grijpen met Bayer Leverkusen. De 23-jarige Amsterdammer droeg met een treffer bij aan een uitzege op 1. FC Köln (0-2). De koploper profiteerde zo van het gelijkspel van Bayern München bij SC Freiburg (2-2). Leverkusen heeft nu een voorsprong van 10 punten op de recordkampioen van Duitsland.

Het lijkt er steeds meer op dat de Bundesliga dit seizoen voor het eerst sinds 2012 een andere kampioen krijgt dan Bayern München. Want Bayer Leverkusen is op weg naar de grootste prijs uit de clubhistorie. De club veroverde in 1988 de UEFA Cup en won in 1993 de Duitse beker.

Frimpong maakte in de 37e minuut de openingstreffer voor de lijstaanvoerder die dit seizoen nog ongeslagen is in de Bundesliga. Hij werd in de rust met een gele kaart op zak gewisseld. Álex Grimaldo maakte het tweede doelpunt voor Bayer Leverkusen, dat vanaf de dertiende minuut met een man meer speelde. Jan Thielmann werd al vroeg in het duel na een zware overtreding van het veld gestuurd.