Selke helpt Köln einde te maken aan 14 ongeslagen thuiswedstrijden van Leverkusen

Selke scoort de 0-1
Selke scoort de 0-1Profimedia
Bayer Leverkusen heeft in eigen huis met 1-2 van 1. FC Köln verloren, waardoor hun ongeslagen reeks van 14 thuiswedstrijden in alle competities eindigde en hun Europese plaats in gevaar kwam met nog drie Bundesliga-wedstrijden te gaan. Davie Selke van Köln sloeg twee keer toe in de eerste helft, met de gelijkmaker van Amine Adli ertussenin en zorgde zo voor de derde uitoverwinning op rij, de langste reeks in 31 jaar.

Selke sloeg in de 14e minuut toe door verdediger Jonathan Tah met gemak uit te spelen en de score te openen voor de bezoekers. Leverkusen maakte gelijk met een perfect uitgevoerde counter, die eindigde met een raak schot van Adli. De gastheren hadden de wedstrijd volledig onder controle toen Selke in de 36e minuut tegen de verhoudingen in zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Leverkusen kon niet meer terugslaan.

Statistieken Bayer Leverkusen - 1. FC Köln
Statistieken Bayer Leverkusen - 1. FC KölnFlashshare

Het was niet de generale repetitie waar het team van Xabi Alonso op had gehoopt in de aanloop naar de halve finale van de Europa League tegen AS Roma van volgende week. Leverkusen staat met 48 punten op de zesde plaats, goed voor een plek in de Conference League volgend seizoen, twee punten voor Mainz 05 en VfL Wolfsburg.