Simons is opnieuw belangrijk voor RB Leipzig dat vloer aanveegt met FC Köln

Het feest was groot in Leipzig
Het feest was groot in LeipzigAFP
Xavi Simons heeft zich opnieuw laten zien bij RB Leipzig. De aanvallende middenvelder had in de eerste helft met twee assists een redelijk aandeel in een zege op 1. FC Köln (6-0).

Simons stond aan de basis van twee doelpunten van Loïs Openda, een oud-aanvaller van Vitesse. De eerste assist van de Nederlander was de mooiste. Hij speelde eerst zijn tegenstander Leart Paqarada door de benen voordat hij de spits uit België in stelling bracht. Simons werd in de 63e minuut gewisseld. Hij was woensdag met een doelpunt en een assist ook al belangrijk in het duel met Rode Ster Belgrado in de Champions League (3-1).

Leipzig leidde bij rust met 4-0. Openda maakte het tweede en vierde doelpunt van Leipzig. Timo Werner opende de score en David Raum maakte het derde doelpunt. Benjamin Sesko en Christoph Baumgartner scoorden in de slotfase voor de thuisploeg die naar de vierde plaats van de Bundesliga is geklommen.