Stuttgart lijkt na één wedstrijd verblijf op hoogste niveau veilig te hebben gesteld

Sebastian Hoeness zag zijn ploeg met 3-0 winnen
Sebastian Hoeness zag zijn ploeg met 3-0 winnenAFP
VfB Stuttgart heeft in de eerste wedstrijd om promotie-degradatie in Duitsland afstand genomen van Hamburger SV. In de Mercedes-Benz Arena in Stuttgart won de nummer 16 van de Bundesliga met 3-0 van de nummer 3 van het tweede niveau.

Konstantinos Mavropanos opende al in de eerste minuut de score voor Stuttgart. Uit een corner kopte de Griek raak. Serhou Guirassy kon de marge zelfs verdubbelen uit een strafschop na een overtreding van Ludovit Reis, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Daniel Fernandes. Na de rust werd het alsnog 2-0. Josha Vagnoman, geboren in Hamburg en vorige zomer overgekomen van HSV, tikte binnen. Guirassy zorgde kort daarop voor het derde doelpunt.

Anssi Suhonen werd nog met rood van het veld gestuurd bij HSV, dat vorig seizoen in de play-offs tegen Hertha BSC naast promotie greep.

De returnwedstrijd in Hamburg is maandag.