Tien man Borussia Dortmund winnen mede dankzij Donyell Malen van Werder Bremen

Malen scoorde de openingstreffer
Malen scoorde de openingstrefferAFP
Donyell Malen heeft Borussia Dortmund met zijn vijfde doelpunt in de laatste vier wedstrijden aan een zwaarbevochten 2-1-zege bij Werder Bremen geholpen. De nummer 4 van Duitsland kreeg het in de tweede helft nog lastig, doordat de Oostenrijker Marcel Sabitzer vlak voor rust onnodig rood pakte. Dortmund hield net lang genoeg vol om zich met een goed gevoel voor te kunnen bereiden op het duel met PSV van woensdag.

Oranje-international Malen opende halverwege de eerste helft de score door uit een rebound raak te schieten met een halve omhaal. De oud-PSV'er keerde in Bremen terug van een schorsing, maar had in zijn drie voorgaande duels ook al gescoord. Ook Ian Maatsen stond in de basis bij Dortmund, waar Engelsman Jadon Sancho in de 38e minuut de score verdubbelde.

Trainer Edin Terzic greep direct na rust in door Malen te vervangen door verdediger Mats Hummels. Justin Njinmah maakte twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar verder kwam de nummer 9 van de Bundesliga niet.

Champions League

Dortmund speelt woensdag thuis tegen PSV om een plek in de kwartfinales van de Champions League. Het heenduel in Eindhoven eindigde vorige maand in 1-1.