Topper in Bundesliga tussen Bayern München en Bayer Leverkusen levert geen winnaar op

Thomas Müller kon zijn ploeg niet naar een overwinning helpen
Thomas Müller kon zijn ploeg niet naar een overwinning helpenAction Press / Shutterstock Editorial / Profimedia
De topper in de Bundesliga tussen koploper Bayern München en landskampioen Bayer Leverkusen is onbeslist geëindigd. De wedstrijd in de Allianz Arena in München eindigde in 1-1.

Bayern verspeelde voor het eerst dit seizoen punten, maar blijft koploper in de Duitse competitie. De ploeg van coach Vincent Kompany heeft 13 punten uit vijf duels. Leverkusen, waar Jeremie Frimpong zijn 150e wedstrijd speelde, staat op 10 punten.

De thuisploeg had vrijwel de gehele wedstrijd het overwicht, maar Leverkusen kwam na een half uur op voorsprong. Uit een corner legde Granit Xhaka de afvallende bal af op Robert Andrich die hard in de linkerhoek binnenschoot. Bayern kwam acht minuten later op gelijke hoogte. Leverkusen-doelman Lukas Hradecky zat nog wel aan het schot van afstand van Aleksandar Pavlovic, maar de bal ging er toch in.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Tegenhouden

In de tweede helft was Bayern veel gevaarlijker en beperkte Leverkusen zich tot tegenhouden. Serge Gnabry kreeg twee grote kansen en raakte de paal en de lat. Hradecky hield een schot van Michael Olise tegen. Harry Kane moest er in de slotfase na een tik op zijn enkel vanaf. Bayern-keeper Manuel Neuer hield nog een schot van Nathan Tella tegen.