Vijf potjes Bundesliga: Dortmund verliest punten, bizarre slotfase in Stuttgart

Malen in actie voor Dortmund
Malen in actie voor DortmundAXEL HEIMKEN / AFP
De middagwedstrijden in de Duitse Bundesliga leverden onder andere overwinningen op voor Borussia Monchengladbach, Wolfsburg en Frankfurt, terwijl Borussia Dortmund puntverlies leed, net als Stuttgart dat tweemaal op bizarre wijze een voorsprong weggaf.

VfL Bochum - Borussia Monchengladbach 0-2

Borussia Monchengladbach heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In Bochum werd de tegenstander vrij simpel aan de kant gezet, al liet een doelpunt lang op zich wachten.

Halverwege de tweede helft werd de ban gebroken door Tim Kleindienst, de aanvalsleider van Monchengladbach. Hij rondde bij de tweede paal met het hoofd af na uitstekend voorbereidend werk van Franck Honorat.

Tien minuten later waren de rollen omgedraaid en scoorde Honorat op aangeven van Kleindienst de 2-0.

Statistieken VfL Bochum - Borussia Monchengladbach
Statistieken VfL Bochum - Borussia MonchengladbachFlashscore

Werder Bremen - Borussia Dortmund 0-0

Borussia Dortmund heeft al in de tweede wedstrijd van het seizoen averij opgelopen: op bezoek bij Werder Bremen kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Na iets meer dan een uur spelen had Nico Schlotterbeck de bezoekers op voorsprong moeten zetten, maar doelman Michael Zetterer bracht redding.

Diezelfde Schlotterbeck pakte 10 minuten later zijn tweede gele kaart en mocht een vroege douche gaan nemen. Donyell Malen deed de laatste 20 minuten mee, maar kon geen potten breken voor Dortmund.

Statistieken Werder Bremen - Borussia Dortmund
Statistieken Werder Bremen - Borussia DortmundFlashscore

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim 3-1

Frankfurt pakte op eigen veld de eerste drie punten van het seizoen. Na de 2-0 nederlaag op bezoek bij Borussia Dortmund tijdens de eerste speelronde, werd het tegen Hoffenheim 3-1

In de 24e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong nadat Omar Marmoush werd gelanceerd en op zijn beurt zijn aanvalspartner Hugo Ekitike wist te vinden. De Fransman bleef ijskoud oog-in-oog met de Hoffenheim-doelman en omspeelde de goalie met een mooie schijnbeweging waarna het lege doel werd gevonden.

Nog geen tien minuten later waren de twee aanvallers opnieuw belangrijk bij een doelpunt. Deze keer ging de bal wederom van Marmoush naar Ekitike, die de bal heerlijk klaarlegde voor de doorgelopen Hugo Larsson. De Zweedse middenvelder plaatste de bal in het zijnet en verdubbelde de score.

Via Andrej Kramaric deed Hoffenheim tien minuten na rust wat terug, maar Marmoush bekroonde twee minuten later zijn geweldige wedstrijd met het derde doelpunt van Frankfurt.

Door de overwinning kwam Frankfurt in punten gelijk met Hoffenheim, dat vorige week de openingswedstrijd thuis met 3-2 wist te winnen van Kiel.

Statistieken Frankfurt - Hoffenheim
Statistieken Frankfurt - HoffenheimFlashscore

Holstein Kiel - VfL Wolfsburg 0-2

Ook Wolfsburg pakte de eerste driepunter van deze Bundesliga. Promovendus Kiel werd simpel aan de kant gezet.

Maximilian Arnold schoot na in de 27e minuut een vrije trap vanaf ruim 25 meter binnen en zette de bezoekers op voorsprong.

Drie minuten later kopte Sebastiaan Bornauw een vrije trap van Arnold binnen en verdubbelde de score.

Kiel is na twee wedstrijden nog puntloos.

Statistieken Holstein Kiel - VfL Wolfsburg
Statistieken Holstein Kiel - VfL WolfsburgFlashscore

VfB Stuttgart - Mainz 05 3-3

Stuttgart kende een vliegende start en stond na vijftien minuten op een 2-0-voorsprong. Fransman Enzo Millot werkte een rebound binnen nadat Chris Fuhrichs poging nog gepareerd werd door Mainz-doelman Robin Zentner.

Na geschutter achterin bij Mainz kon Jamie Leweling alleen op Zentner af en de tweede treffer van Stuttgart noteren.

Millot was verantwoordelijk voor het weggeven van een penalty en nog voor rust vond Mainz via Nadiem Amiri vanaf elf meter aansluiting.

Tot overmaat van ramp kopte Jonathan Burkardt na ruim een uur de gelijkmaker binnen en kon Stuttgart van vooraf aan beginnen. Burkardt zag tien minuten later zijn tweede treffen worden afgekeurd door de VAR wegens buitenspel.

Vlak voor het einde van de wedstrijd ging er een zucht van verlichting door de MHPArena toen Fabian Rieder voor de winnende treffer leek te zorgen.

Stuttgart wist echter net als vorige week niet te winnen. Maxim Leitsch zorgde in de 94e minuut ervoor dat de ploegen allebei een puntje pakten.