Dood van supporter en problemen met publiek ontsieren CAF Champions League

Veiligheidstroepen grijpen in op de tribunes in Casablanca
Veiligheidstroepen grijpen in op de tribunes in CasablancaAFP
De autoriteiten van Casablanca hebben een onderzoek ingesteld naar de dood van een supporter buiten de poorten van het Mohammed V-stadion voorafgaand aan de wedstrijd van Raja tegen Al-Ahly in de kwartfinales van de CAF Champions League.

Marokkaanse media meldden dat de fan, een 29-jarige vrouw, stierf in het gedrang terwijl duizenden fans probeerden het stadion binnen te komen om Raja te terugkomen van een 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd in Egypte.

"Aziz El Badrawy, voorzitter van Al-Raja Club Athletic, betuigt namens alle leden van de club zijn diepste medeleven aan de familie van de fan, Noura, die voor de wedstrijd van ons team tegen Al-Ahly is overleden", aldus de Marokkaanse club in een verklaring.

Ongeregeldheden

Een andere CAF Champions League-kwartfinale tussen Esperance en het Algerijnse JS Kabylie in Tunis werd ook al ontsierd door ongeregeldheden met het publiek, waardoor de tweede helft 40 minuten vertraging opliep.

De fans van Esperance kwamen in conflict met de Tunesische veiligheidsdiensten en staken tijdens de rust van het duel in het Rades-stadion vuurwerk af op de tribunes. De brandweer moest worden opgeroepen om verschillende brandjes voor de tribunes te blussen. De Algerijnse fans klaagden jusit dat ze onterecht waren aangevallen door de veiligheidstroepen.

Halve finales

De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar Esperance ging door naar de halve finales met 2-1 na een 1-0 overwinning uit de heenwedstrijd. Ze spelen in de halve finales tegen Al-Ahly voor een plaats in de finale, nadat de club uit Caïro in Casablanca 0-0 speelde tegen Raja.

Wydad, de regerend kampioen, staat volgende maand in de andere halve finale tegenover het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns.