Kolder in Afrika: Fovu stelt acht man op, concert bezet veld in Confederation Cup

De CAF Confederation Cup heeft voor de nodige consternatie gezorgd in Afrika
De CAF Confederation Cup heeft voor de nodige consternatie gezorgd in AfrikaProfimedia
Het Kameroense Fovu Baham heeft voor gefronste blikken gezorgd in de voorrondes van de CAF Confederation Cup. De ploeg stelde slechts acht spelers op in hun wedstrijd tegen Paynesville uit Liberia.

Een functionaris van de Afrikaanse voetbalfederatie CAF vertelde AFP dat “slechts acht van de Fovu-spelers die naar Monrovia waren afgereisd, geregistreerd waren om deel te nemen aan de wedstrijd”. Het was niet direct bekend waarom de Kameroense ploeg niet minstens 11 speelgerechtigde spelers meenam naar Liberia voor de heenwedstrijd.

Baham, dat speelde met een keeper en zeven veldspelers, was geen partij voor Paynesville: de thuisploeg scoorde tweemaal in elke helft en won zo ruim met 4-0. Mark Paye scoorde in elke helft voor de debutant, wiens andere doelpunten kwamen van Lawrence Kumeh en Dean Weah.

Niet eerste incident

Het falen van Fovu om 11 spelers op te stellen kwam 24 uur na een ander ongewoon incident in het Afrikaanse equivalent van de UEFA Europa League.

AS Otoho uit Congo-Brazzaville reisde naar Equatoriaal Guinea voor een wedstrijd tegen 15 de Agosto, maar de wedstrijd werd afgelast omdat er een concert werd gehouden op de plaats van de wedstrijd. De CAF reageerde door beide wedstrijden in Congo te laten spelen, de eerste op 25 augustus en de tweede drie dagen later.