Aston Villa boekt eenvoudige zege bij Young Boys in UEFA Champions League

Amadou Onana viert het derde doelpunt van de avond met zijn teamgenoten van Aston VillaANP / SEBASTIEN BOZON / AFP
Aston Villa is het nieuwe seizoen in de Champions League begonnen met een overwinning bij Young Boys. De formatie van trainer Unai Emery won in Bern met 3-0 van de Zwitserse kampioen van vorig seizoen.

Villa maakte het verschil met twee treffers in de laatste twintig minuten voor rust. Na een corner tekende Youri Tielemans met een diagonaal schot voor de 1-0, waarna Jacob Ramsey profiteerde van gepruts achterin bij de Zwitsers, 0-2. Ollie Watkins, de Engelse matchwinner tegen Oranje op het EK, en Jhon Durán zagen daarna doelpunten afgekeurd worden. In de 86e minuut maakte Amadou Onana alsnog de derde Engelse treffer.

Bij Villa stond de Nederlandse jeugdinternational Lamare Bogarde in de basis. De 20-jarige neef van oud-international Winston Bogarde, die in 2020 de jeugdopleiding van Feyenoord verruilde voor die van Aston Villa, werd aan het begin van de tweede helft gewisseld. Ian Maatsen viel twee minuten voor tijd in bij Villa, Sil Swinkels bleef op de bank.

Villa staat over twee weken tegenover Bayern München, terwijl de Engelse ploeg in de eerste fase van de vernieuwde Champions League ook nog speelt tegen onder meer Juventus en RB Leipzig. Young Boys treft in zijn volgende wedstrijd FC Barcelona, waarna een duel met Internazionale volgt.