Atlético reist met goalgetters af naar het in bloedvorm verkerende Inter

De Nederlanders Davy Klaassen, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries wonnen vorige maand de Italiaanse Super Cup met InterProfimedia
Er zijn weinig clubs zo goed in vorm als Inter. De ploeg van Simone Inzaghi staat in de Serie A staat negen punten voor op nummer twee Juventus, terwijl het ook nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Atlético Madrid is echter een geduchte tegenstander met een compacte formatie en aanvallers die enorm makkelijk tot scoren komen. Dit tweeluik zou weleens tot de allerlaatste minuut spannend kunnen blijven.

Inter verloor dit seizoen maar één wedstrijd in reguliere speeltijd, al ging het in de Coppa Italia-wedstrijd tegen Bologna ook onderuit in de verlenging door twee assists van Joshua Zirkzee en een doelpunt van Sam Beukema. In totaal heeft de ploeg nu acht duels op rij gewonnen in alle competities en hield het in vijf van de laatste zes duels ook nog eens het doel schoon.

Ook de groepsfase overleefde Inter zonder al te veel averij op te lopen. In een poule met Real Sociedad, SL Benfica en RB Salzburg veroverde de Italiaanse koploper twaalf van de zestien mogelijke punten. Met Davy Klaassen, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries heeft Inter drie Nederlanders in de selectie, maar laatsgenoemde speler is de enige van het drietal die meer dan de helft van de mogelijke speelminuten krijgt. Afgelopen weekeinde was hij nog trefzeker in een 4-0 overwinning op Salenitana.

Atlético Madrid is dit hele seizoen al een stuk wisselvalliger en bezit momenteel de vierde plaats van de ranglijst in Spanje. De generale repetitie voor dit affiche ging de ploeg wel uitstekend af met een 5-0 overwinning op Las Palmas, waarin Memphis Depay weer trefzeker was als invaller. De Nederlander was dit seizoen al betrokken bij tien treffers (acht doelpunten, twee assists), terwijl hij mede door blessureleed maar 772 minuten in actie kwam.

Atléti kan met trots terugkijken op de groepsfase van de Champions League. Met veertien punten uit zes duels was het elftal van Diego Simeone de overtuigende groepswinnaar in een poule waar ook Feyenoord deel van uitmaakte. Celtic en Lazio completeerden de poule en alleen de Schotten slaagden er in eigen huis in om de Spanjaarden niet met volle buit te laten vertrekken.

Aanvallers

Voor doelpunten is Lautaro Martínez de aangewezen persoon. De Argentijnse aanvoerder is deze jaargang al verantwoordelijk geweest voor 23 doelpunten en vijf assists, waarvan twee goals in Europees verband. Er zijn echter maar vier spelers die dit seizoen vijf doelpunten hebben gemaakt in de Champions League en daarvan spelen er twee bij de bezoekers uit de Spaanse hoofdstad.

Antoine Griezmann nam vijf doelpunten voor zijn rekening in de groepsfase en is in totaal al betrokken geweest bij 25 treffers in alle competities. Met elf competitiedoelpunten is hij niet de clubtopscorer van de Madrilenen. Die prestatie staat op naam van Alvaro Morata, die naast zijn vijf doelpunten in de Champions League ook dertien keer gescoord heeft in LaLiga. Afgelopen weekend kon hij niet in actie komen door een blessure, maar naar verluidt is hij in de Italiaanse modestad gewoon weer van de partij.