Barcelona blijft ook zonder Frenkie foutloos na zege op het Sjachtar van Pusic

Ferran Torres viert de 1-0 met zijn ploeggenoten
Ferran Torres viert de 1-0 met zijn ploeggenotenANP
FC Barcelona heeft ook zijn derde wedstrijd in de Champions League gewonnen. De ploeg van trainer Xavi was in Catalonië met 2-1 te sterk voor het Sjachtar Donetsk van voormalig Feyenoord-assistent Marino Pusic.

Barcelona miste een reeks geblesseerde spelers, waaronder Frenkie de Jong, Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé en Sergi Roberto, maar daar was in de eerste helft weinig van te merken. De thuisploeg kreeg kansen via onder anderen Oriol Romeu en João Cancelo, voordat Ferran Torres na een klein half uur de score opende. De middenvelder schoot een rebound binnen, nadat Fermín López de paal had geraakt.

De 20-jarige López tekende zelf voor de 2-0 van Barcelona in de 36e minuut. Na een goede pass van Torres gaf hij zichzelf ruimte om te schieten en vond hij het net met een fraai schot via de binnenkant van de paal. Sjachtar maakte het na een uur weer spannend na een mooie treffer van Heorhiy Sudakov, maar verder kwam de Oekraïense ploeg niet in de eerste wedstrijd onder Pusic, die dinsdag vertrok bij Feyenoord.

9 punten

Barcelona heeft na drie wedstrijden 9 punten, 6 punten meer dan FC Porto en Sjachtar. De Portugese ploeg speelt later op woensdag nog tegen het puntloze Antwerp, dat onder leiding staat van Mark van Bommel.